SPORT & OUTDOOR SPORT-Z

4083dc462930e3b5fdd0252355c5848d.png

Sport & Outdoor is een wekelijks sportprogramma op zaterdagochtend voor kinderen en jongeren die geen aansluiting vinden bij het reguliere aanbod of een verstandelijke beperking hebben.

Momenteel hebben we winterstop, half februari starten de lessen weer op!

  • 10.30 – 11.30 uur – Gericht op deelnemers die geen aansluiting vinden bij het reguliere aanbod (leeftijdsindicatie 8-14 jr)
  • 11.30 – 12.30 uur – Gericht op deelnemers met een verstandelijke beperking (leeftijdsindicatie 8-26 jaar)

Onder begeleiding van professionele sporttrainers én een pedagogisch deskundige sporten we in twee groepen, met maximaal 12 kinderen per groep. Bij aanmelding kijken we niet alleen naar leeftijd, maar ook naar de verschillende behoeften van de deelnemer, daardoor kunnen we bepalen of de groep voor jou geschikt is.

Introductielessen
Je meldt je in eerste instantie aan voor de 3-weekse introductieperiode. Dit is voor jou een laagdrempelige manier om met de lessen, sporttrainers en mede-sporters kennis te maken. Wil je blijven sporten? Na deze drie weken bepalen we samen of je in de groep goed tot je recht komt en kun je het hele jaar door blijven sporten. Er blijft gedurende deze periode steeds overleg plaatsvinden of het voor de deelnemer een fijne plek is om te blijven sporten. Je betaalt steeds per 10 weken.

Het programma
Bij deze sport- en spelactiviteiten staan het beleven van plezier en vergroten van sociale contacten centraal. De kinderen en jongeren kunnen in een veilige omgeving sporten. Er komen verschillende sporten en spellen aan bod tijdens de lessen, enkele voorbeelden hiervan zijn: Boogschieten, Archery Tag (een mengeling van trefbal en boogschieten met foampijlen), Balsporten, Obstacle Run, Dobbelspelen, Tikspelen, Kickboksen/Weerbaarheidsspelen, Samenwerkingsspelen, Overloopspelen en Estafettevormen.

Details

Locatie: Outdoorpark Alkmaar, Hertog Aalbrechtweg 4, Alkmaar
Start introductieweken (3 weken): Je kunt wekelijks instromen
Kosten: € 45,- (voor 10 weken, deelname aan de introductieweken is gratis)

Coördinator Sport & Outdoor
t.botman@sport-z.org
06-25326288

 

Lees verder