Sterke meiden MEE & De Wering

b3597be99f59efbbb9eb22efef326649.jpeg

Deze cursus is bedoeld voor meiden van 12-14 jaar die moeite hebben met leren. Sommige meiden zijn kwetsbaar als het gaat om verliefdheid, het krijgen van verkering of een vriendschap. Je denkt dat je goed voor jezelf opkomt, maar soms wil iemand dingen van je die je eigenlijk helemaal niet wilt. In de cursus leer je dat je eigen keuzes kan maken.

In de cursus leer je dat je eigen keuzes kan maken. Je leert ook dat iedereen over je grenzen heen kan gaan, soms ook een goede vriend of vriendin. Of je verkering. En dat je ook je grenzen kan aangeven bij iemand die je aardig vindt.

Verder gaat het om zaken als:
■ Hoe kijk ik naar vriendschap en relaties en hoe doen anderen dit?
■ Hoe ver wil ik gaan in een relatie en hoe zeg ik dan ‘Nee’ of ‘Stop’?
■ Naar wie kan ik toe wanneer er toch iets tegen mijn zin in gebeurt of is gebeurd?
■ Hoe weet ik of iemand over mijn grenzen heengaat?
■ Kan ik mij verweren als iemand mij aan wil vallen?
■ Hoe en wat denk ik over mezelf?

Dus aan bod komt:

  • Weerbaarheid en zelfverdediging
  • Hoe kijk je naar jezelf (je zelfbeeld)? Waar ben je trots op bij jezelf?
  • Loverboys
  • Vriendschap en relaties
  • Grenzen stellen
  • Hoe ga je veilig om met internet?
  • En misschien zijn er nog andere onderwerpen, waar jullie met elkaar graag over willen praten, dan kan dat ook. Bijvoorbeeld: omgaan met pesten.

Meer informatie