TEKENEN EN SCHILDEREN | DE DRIEMASTER | GROEP 6-7-8

c61ab6e2883b433b23e1d2119f56ed1f.jpeg

UITGESTELD IVM CORONAMAATREGELEN

Schildercursus Serie V

Bij deze serie lessen staan de volgende kunstenaars centraal:

Jawlensky, Cézanne, Vasarely, Klimt en Chagall.

In iedere les behandelen we één  kunstenaar. Ik vertel iets over deze kunstenaar, we gaan kijken naar zijn werk en vervolgens bied ik kinderen materialen en technieken aan om te gaan werken in de sfeer van deze kunstenaar. Zo gaan we werken in oliepastelkrijt, potlood, zwarte stift, kleurpotlood, verf en diverse kleuren papier.

Jawlensky

Deze Russische kunstenaar is mede bekend geworden door zijn portretten in felle kleuren die zich kenmerken door grote opvallende ogen. Wij gaan met lekker vet krijt in felle kleuren eens kijken of ons dat ook lukt.

Cézanne

Paul Cézanne probeerde landschappen en stillevens te vereenvoudigen tot geometrische vormen. Welke lijnen zijn dan nog belangrijk, welke kun je weglaten en welke vormen zie je bijvoorbeeld in een boom of een huis. Een spannende zoektocht.

Vasarely

Hij speelde met optische illusies (op-art). Hoe kun je iets dat plat is bol laten lijken, hoe kun je er voor zorgen dat er opeens een enorme diepte op je vel papier tevoorschijn komt of dat het gaat “golven“ ?. We gaan een beetje toveren in zwart en wit.

Klimt

Deze kunstenaar hield van prachtige patronen in kleding en heel veel goud. We gaan eerst allemaal patronen voor stoffen ontwerpen, iemand daar mee aankleden en tenslotte heel veel goudverf gebruiken.

Chagall

In deze laatste les vertel ik iets over deze Joodse kunstenaar en gaan we specifiek zijn glas in lood ramen bekijken. Ook wij gaan drie glas in lood ramen maken op papier en ze volgens zo verwerken dat je ze pas ziet als je de luiken open doet.

 

Een reeks tekenlessen bestaat uit 5 x 1,5 uur .

Locatie: De Driemaster, Gabriël Metsulaan 36

Voor: groep 6-7-8.

Dag en Tijd: Dinsdag van 14:30-16:00 uur met een maximale uitloop tot 16:30.

Duur: 5 lessen

Cursusdagen: dinsdag NOG NADER TE BEPALEN

 

Kosten: € 16,00 contant te voldoen uiterlijk vrijdag ... bij Monique van de administratie of de eigen groepsleerkracht. Als de betaling dan niet binnen is, vervalt de inschrijving en zullen wij de eerstvolgende op de wachtlijst aanschrijven.

Degene die daarvoor in aanmerking komt, kan het tegoed op de AlkmaarPas gebruiken. Omdat ouders vooralsnog de school niet mogen betreden in verband met corona, kunt u voor het scannen van uw pas een afspraak maken met de ouderraad via ordriemaster@gmail.com.

Informatie

Deelname: € 16,-
Leeftijdcategorie: 11 jaar
   
Datum: zaterdag 31 juli 2021 t/m zaterdag 31 juli 2021
Tijd: 13:30 - 16:00
   
Adres: Gabriël Metsulaan 36
1816EP Alkmaar
Ruimte: Kofschip
   
Aanbieder: De Golfbreker
Georganiseerd door: Yvonne Kager

Inschrijving gesloten

Vragen over deze activiteit

Voornaam
Tussenvoegsel(s)
Achternaam
E-mailadres
Telefoonnummer
Bericht
Ja, ik ga akkoord met het privacy statement.