Mogelijk gemaakt door de Brede Scholen

maak een keuze en vind
de activiteit die bij je past!

Programma OUDERKAMER De Matthiasschool

Donderdag 9 mei 

School informatie: Lesmethode Topondernemers

Topondernemers is een methode voor Wereldoriëntatie. Geschiedenis, aardrijkskunde, natuur en techniek komen op een nieuwe en verfrissende manier (gemengd) aan bod. Topondernemers laat kinderen de wereld ontdekken aan de hand van goed uitgewerkt en concreet ondersteunend thematisch onderwijs. De leerlingen bouwen er een grote dosis zelfvertrouwen mee op, vooral als het gaat om het vinden van antwoorden op eigen vragen. Kinderen krijgen onder begeleiding van de leerkracht bewust een grotere verantwoordelijkheid op dit gebied. Meer weten? Kom dan naar de Ouderkamer, juf Fabienne zal deze voorlichting verzorgen.

Donderdag 16 mei

Opvoeden & opgroeien: Zorg in de school en daarbuiten

Kind in de problemen! Wat Nu? 

Op een snelle manier hulp aanbieden aan kinderen met een probleem, hun ouders, hun gezin en soms zelfs hun klas. Welke stappen neemt de school? Welke stappen kunt u als ouder(s) nemen? Er wordt meegedacht met wat de docent kan doen, maar ook gediscussieerd over eventuele aanpakken buiten de school. De school zoekt de beste oplossing voor het kind. Daarnaast kan de hulp worden ingeschakeld van bijvoorbeeld een opvoedadviseur of een jeugd –en gezinscoaches.

De opvoedadviseurs geven ondersteuning als je vragen of zorgen hebt over de opvoeding en / of de ontwikkeling van je kind.

Jeugd- en gezinscoaches ondersteunen gezinnen waar het niet goed loopt, bijvoorbeeld omdat ouders de grip op hun kinderen kwijt zijn, door ruzie, verslaving of schulden. Ze zijn er ook voor kinderen en jongeren tot 18 jaar die niet lekker in hun vel zitten en kinderen met lichte tot ernstige verstandelijke, lichamelijke, psychiatrische of psychosociale problemen en/of met een chronische ziekte. Meer weten kom dan naar de Ouderkamer.

De voorlichting wordt gegeven door Juf Ilja , Marjan ( Jeugd en gezinscoach ) en Turkan en Peter ( Opvoedadviseur )

Donderdag 23 mei

Privé Werk Balans “Ontdek jouw talenten” 

Wij geloven, dat ieder mens TALENTEN heeft en met een goede en effectieve ondersteuning een stap richting werk kan zetten.  Om een fijne baan (die ECHT bij JOU past) te vinden, hebben en te behouden is het belangrijk om te weten: Wie je bent; Waar je goed in bent, dus waar jouw kwaliteiten en talenten liggen; Wat jouw normen en waarden zijn; En waar je energie van krijgt! Wil je antwoorden krijgen op een aantal van bovenstaande vragen? Maaike Baars  geeft antwoorden op jouw vragen. Daarnaast zorgt deze workshop ervoor dat je klaar bent voor de eerst kleine stap richting een gezonde privé werk balans. 

Donderdag 30 mei

Wegens hemelvaartsdag is er geen ouderkamer 

Alvast voor uw agenda: Donderdag 27 juni vindt de Fancy-Fair voor de 2de keer plaats op onze school. Wij zijn nog opzoek naar vrijwilligers, hulpouders, sponsoren  of prijzen voor de veiling  en voor het envelpentrekken. U kunt zich melden bij de docent van uw kind(eren) of via de Ouderkamer.

ADRES: Spieghelplein 45 Alkmaar

Voor meer informatie: Zahra Taghlaoui
Sociaal werker-begeleidster Ouderkamer
Telefoon: 06-24368159   Email: z.taghlaoui@meewering.nl


Programma OUDERKAMER De Matthiasschool

Startdatum: 09-05-2019
Einddatum: 31-05-2019
Dag Donderdag
Tijd: 08:30 - 11:00 uur
Leeftijden:Ouders
Toegangsprijs: Gratis
Locatie: Sint Matthiasschool
Adres: Spieghelplein 45
   
Organisator: