Capoeira/ De Zandloper en Erasmus/ Groep 4 en hoger

4391c7b7a55e7e577531b52c8ae20f4f.jpeg

Capoeira is een populaire Braziliaanse dans-vecht sport. Het combineert soeplesse, gevecht, acrobatiek en muziek. Deze bijzondere Braziliaanse martial art speel je met zijn tweeën in een kring (de roda). Steeds wisselen de spelers in het midden met de capoeiristas in de kring. 

Vanuit de kring worden de spelers in de kring aangemoedigd door opzwepende muziek. Met capoeira speel je het soepele spel van schijnbewegingen, aanvallen en verdedigingen. Capoeira is veelomvattend, het bevat sport en spel, maar ook zeker cultuur!

De oorsprong van capoeira ligt in de 17e eeuw bij de Afrikaanse slaven op de plantages in Brazilië. Op dit moment is Capoeira in Brazilië de nationale sport, en de 2e populairste sport naast voetbal.

Capoeira zet je letterlijk op zijn kop! Maar je hoeft niet lenig of heel fit te zijn om te beginnen. Fit en lenig wordt je dan vanzelf.

Met capoeira zul je je grenzen verleggen in conditie, kracht, lenigheid en energie. Met capoeira ben je zowel onderdeel van een groep (roda) als een team als je het spel speelt, als individu als je aan je eigen vaardigheden werkt. In capoeira draait het niet om het winnen van een spel, het gaat erom plezier te hebben en een mooi spel te spelen.

  • Voor: alle kinderen van groep 4, 5, 6, 7 en 8
  • Start: dinsdag 29 september
  • Data: elke dinsdag, 29 sep, 6 okt, 20 okt, 27 okt, 3 nov, 10 nov, 17 nov, 24 nov. 

Informatie

Deelname: € 16,-
Leeftijdcategorie: 8 en 9 jaar
   
Datum: dinsdag 29 september 2020 t/m dinsdag 24 november 2020
Tijd: 14:30 - 15:30
   
Adres: Saskerstraat 22
1831CR Koedijk
Ruimte: De Rietschoot
Opmerking: Elke dinsdag. Ouders ontvangen een acceptgiro via De Rietschoot. Deze activiteit is voor kinderen uit groep 4,5,6,7 en 8. Totaal 8 lessen, herfstvakantie uitgesloten.
   
Aanbieder: De Zandloper en Erasmus
Georganiseerd door: De Zandloper en Erasmus

Inschrijving gesloten

Vragen over deze activiteit

Voornaam
Tussenvoegsel(s)
Achternaam
E-mailadres
Telefoonnummer
Bericht
Ja, ik ga akkoord met het privacy statement.